Witam , rozpisywać się nie potrafię,ale krótko opiszę losy koloni, więc będzie to w większości fotorelacja z jej życia .
Królową nabyłem w AntKeeper.pl z czystym sumieniem polecam .
7.08.18 przyjechała do mnie z pakietem jaj
25.08.18 miała pierwsze poczwarki
28.10.18 pierwsze robotnice nanitic oraz kolejna partia potomstwa (zdj strasznie słabe ale innego niestety nie mam)
4.10.18 tym razem lepsze zdj stan koloni zbytnio się nie zmienił
19.11.18 udostępniłem koloni małą arenę
3.12.18 robotnice przeniosły część potomstwa na kawałek skały na arenie
29.01.19 powoli przybywa robotnic
12.03.19 od końca stycznia kolonia wolno się rozwijała,albo zaliczła ''stagnację'' ,albo ca mocno je grzałem i niechętnie się rozwijały (wykorzystywałem ciepło z góry terrarium felsumy gdze było stałe 30st+) .
Przesunąłem im arene na chłodniejszy bok i czekałem na efekty .
Skończyła się im również woda ,a więc dostały nową probówkę .
1.05.19 potomstwa przybyło ,a kolonia dalej siedzi w suchej probówce
29.05.19 zdecydowałem że zdejmę kolonię z góry terrarium bo w pomieszczeniu hodowlanym temperatura zaczęła przekraczać 25st.
11.06.19 wielkie bum potomstwa przybyłoo kolonia idzie w dobrą stronę myślę że do końca roku dobiją tych 100 robo
14.06.19 pierwsza miedia w koloni
06.07.19 najbardziej aktualne zdj koloni kupa potomstwa ,pojawiły się kolejne meda ,robotnic jest już ponad 30 ,a było by więcej ale podebrałem kilka poczwarek żeby odratować królową znajomego z discorda .
Kolonia rozwija się w takim tempie że już zastanawiam się nad gniazdem dla nich .
Z pytaniami/sugestiami zapraszam tu.
Królową nabyłem w AntKeeper.pl z czystym sumieniem polecam .
7.08.18 przyjechała do mnie z pakietem jaj
25.08.18 miała pierwsze poczwarki
28.10.18 pierwsze robotnice nanitic oraz kolejna partia potomstwa (zdj strasznie słabe ale innego niestety nie mam)
4.10.18 tym razem lepsze zdj stan koloni zbytnio się nie zmienił
19.11.18 udostępniłem koloni małą arenę
3.12.18 robotnice przeniosły część potomstwa na kawałek skały na arenie
29.01.19 powoli przybywa robotnic
12.03.19 od końca stycznia kolonia wolno się rozwijała,albo zaliczła ''stagnację'' ,albo ca mocno je grzałem i niechętnie się rozwijały (wykorzystywałem ciepło z góry terrarium felsumy gdze było stałe 30st+) .
Przesunąłem im arene na chłodniejszy bok i czekałem na efekty .
Skończyła się im również woda ,a więc dostały nową probówkę .
1.05.19 potomstwa przybyło ,a kolonia dalej siedzi w suchej probówce
29.05.19 zdecydowałem że zdejmę kolonię z góry terrarium bo w pomieszczeniu hodowlanym temperatura zaczęła przekraczać 25st.
11.06.19 wielkie bum potomstwa przybyłoo kolonia idzie w dobrą stronę myślę że do końca roku dobiją tych 100 robo
14.06.19 pierwsza miedia w koloni
06.07.19 najbardziej aktualne zdj koloni kupa potomstwa ,pojawiły się kolejne meda ,robotnic jest już ponad 30 ,a było by więcej ale podebrałem kilka poczwarek żeby odratować królową znajomego z discorda .
Kolonia rozwija się w takim tempie że już zastanawiam się nad gniazdem dla nich .
Z pytaniami/sugestiami zapraszam tu.